Na prvom ovogodišnjem takmičenju 12 medalja za orijentirce Čelika

11. mart 2024 – U organizaciji POSK Jasenica iz Smederevske Palanke, u Kragujevcu je održan treći memorijal Tatjane Ljubisavljević u orijentiringu, što je ujedno bio početak takmičarske sezone u ovom sportu za 2024. godinu, prvo kolo lige Srbije u orijentiringu – OLS i prvo kolo lige Srbije u sprint orijentiringu.

Memorijal je pomen na prerano preminulu Tanju, koja je dala veliki doprinos razvoju orijentiringa kako u Jasenici, u Palanci, tako i na nivou Orijentiring saveza Srbije.

Na trkama su učestvovala 163 takmičara iz 15 orijentiring klubova, a PSK Čelik, koji brani titulu vicešampiona iz prethodne sezone, nastupio je sa 25 takmičara. Kada su sabrane obe trke, Čelik je  osvojio 12 medalja, od kojih su četiri zlatne, 6 srebrnih i dve bronzane.

Svakako da najviše raduju zlatne medalje najmlađih pionirki Nine Radosavljevi i Anke Ranković, te srebrne Eme Radosavljević i Lare Lukić.  Zlatne medalje osvojili su i veterani Nataša Stanisavljević i Branko Grujić, srebrne Nataša Vasojević, Marina Stankić, Dejan Ranković i Saša Nikolić, dok su se bronzanim medaljama okitili Lazar Milutinović i Milan Mijailović.

Na ovom takmičenju Čelik je bio drugi po uspešnosti, odmah iza prošlogodišnjeg šampiona Pobede iz Beograda. Prvo kolo je nagovestilo, da će i ove sezone borba za ekipnog šampiona države Srbije biti između Pobede i Čelika.

Sledeće kolo OSLS biće održano na terenima Konjarnika u Beogradu, u subotu 16. marta.

Foto: POSK Jasenica

Skorašnji članci

error: Content is protected !!