Sudija svirao kraj pre no što je meč počeo, pošto nije bilo hitne pomoći

BEOGRAD, 6. mart 2024 – Na stadionu Bežanije danas je, u okviru 23. kola prvenstva Prve lige, trebalo da igraju domaći beogradski Radnički i Smederevo. Utakmica je trebalo da počne, kad i sve druge u ovom kolu, u 14 sati, ali…

Objašnjenje koje je dala Mozzart Bet Prva liga Srbije glasi da nije igrano pošto nisu bila obezbeđena kola hitne pomoći, koja bi, po propisima, morala da budu tu tokom trajanja meča.

Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, da domaćin nije obezbedio jedan od neophodnih uslova za odigravanje meča, a s obzirom da je sudija posle 30 minuta čekanja poslao igrače i stručne štabove oba kluba u svlačionicu, po pravilima meč bi trebalo da bude registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Smedereva.

Na potezu su direktor takmičenja i disciplinski sudija, koji treba da, u zavisnosti od onoga šta domaćin bude eventualno dostavio kao opravdanje za ovaj nesvakidašnji slučaj, donesu odluku. Kako sada stvari stoje, službeni rezultat bi trebalo da bude jedna od konsekvenci. To bi, ako tako bude, bila najubedljivija pobeda Smederevaca u ovom prvenstvu. Najčešće su u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Smederevci protivnike pobeđivali sa 2:1, jedino je Inđija u prvom kolu savladana sa 2:0.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!