Đurđevdan, po stoti put– obeležena krsna slava FK Smederevo

SMEDEREVO, 6. maj 2024 – U prisustvu svih fudbalera, članova stručnog štaba, čelnika kluba i predstavnika navijača, danas je u prse sali stadiona kraj Dunava obeležena krsna slava Fudbalskog kluba Smederevo Đurđevdan.

Svečani obred i rezanje slavskog kolača obavio je Nedeljko Ristanović, sveštenik smederevskog hrama Svetog Đorđa, a ovom činu su, pored ostalih, prisustvovali i gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović i Zvezdan Vrbanović, predsednik Gradskog fudbalskog saveza.

Domaćin slave bio je Saša Branežac, dugogodišnji golgeter oklopnika, odskora i generalni direktor kluba.

– Pripala mi je velika čast i zadovoljstvo da u godini značajnog klupskog jubileja bude domaćin slave. Kao što znate, na današnji dan pre 100 godina osnovan je FK Sartid, preteča današnjeg Smedereva. Do kraja sezone ostala su koš četiri kola, sa realnim smo izgledima da ovaj veliki jubilej obeležimo tako što ćemo direktno ili putem baraža da se vr5atimo u Super ligu. Bio bi to najveći najlepši poklon ljubiteljima fudbala u našem gradu i svim vernim navijačima – rekao je, između ostalog, Saša Branežac.

Domaćin naredne slavi biće sportski direktor Predrag Sikimić, a svečana akademija, uz prigodan program, povodom veka postojanja Fudbalskog kluba Smederevo biće održana u četvrtak 23 maja u 18 časova u sali Centra za kulturu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!