Ima toga i kod drugih – Ne, nije namještaljka, no đe su mu noge…

29. februar 2024 – Mnogo se proteklih meseci pa i godina govori i piše o nameštanju rezultata u srpskom fudbalu, od one „čuvene“ utakmice između Smedereva i Mihajlovca, pa čačanskog Borca i Poleta iz Ljubića,  do poslednjeg, nadamo se, slučaja ubskog Jedinstva i Prve iskre iz Bariča, ali mora se priznati da su braća Crnogorci podigli lestvicu. Reč je o meču Prve lige Crne Gore između Mladosti i vodeće ekipe na tabeli Dećića iz Tuzi.

Pošto favorizovanim gostima nikako nije uspevalo da daju gol, u nadoknadi prvog poluvremena došlo je do, može se reći, komične situacije, u kojoj je srpski fudbaler Bojan Matić šutirao, a igrač domaćih Zvonko Ceklić je „u pokušaju da blokira udarac“ poskočio, povukavši desnu nogu kojom bi, eventualno, mogao da spreči put lopti ka mreži. Da sve bude zanimljivije, išao je direktan prenos na drugom kanalu RTCG. Uostalom, pogledajte kako je sve to izgledalo.

Kako bilo, Ceklić je zamenjen u poluvremenu, gosti iz Tuzi su, za svaki slučaj, dali još dva gola i opravdali ulogu favorita, ali je, svima koji su to gledali, uživo ili na televiziji, pa i komentatoru, sudeći po njegovoj  reakciji u prenosu, ostao gorak ukus.

Dečić je, kako je rečeno, prvoplasirani sa 42 boda, dok je Mladost iz Donje Gorice na poslednjem mestu. Inače, liga Crne Gore je 53. od 55 u Evropi, iza nje su po kvalitetu na UEFA rang listi samo Gibraltar i San Marino.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!