U pojačanoj kontroli vozača kamiona i autobusa izrečene 8.722 kazne

26. februar 2024 – Saobraćajna policija je sankcionisali 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 prekršaja vozača autobusa tokom akcije pojačane kontrole koja je sprovedena od 19. do 25. februara, navodi se u današnjem saopštenju MUP-a Srbije.

Više od četvrtine vozača, ukupno 2.121, sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 23 vozača teretnih vozila, a trojica zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Prekoračenje vremena upravljanja i nepravilnosti vezane za tahografe bili su najčešći prekršaji i vozača autobusa, imajući u vidu da je zbog tih prekršaja sankcionisano 317 vozača.

Akcija pojačane kontrole bila je ove godine sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije i u narednom periodu nastaviće sa merama pojačane kontrole teretnih vozila i autobusa, kako bi se očuvalo što povoljnije stanje bezbednosti saobraćaja, najavljuje se u današnjem saopštenju MUP-a Srbije.

Foto: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!