JP „Smederevska tvrđava“ na 45. međunarodnom sajmu turizma

26. februar 2024 – Ovogodišnji sajam turizma u Beogradu održan je od 22. do 25. februara pod sloganom „Avantura počinje ovde!“. Javno preduzeće “Smederevska tvrđava” je predstavilo bogatu i raznovrsnu turističku ponudu grada Smedereva na zajedničkom štandu destinacije Donje Podunavlje u Hali 4 Beogradskog sajma. Objedinjenim nastupom organizatorima putovanja predstavljena je ponuda regiona ali su i svi posetioci inspirisani da posete i lakše isplaniraju obilazak ovog dela Srbije.

Ljubitelje putovanja najviše je interesovala ponuda obilaska kulturno-istorijskih znamenitosti Podunavlja, aktivni odmor u prirodi, krstarenja i događaji.

Smederevska tvrđava, kao jedna od najlepših i najimpresivnijih tvrđava, iz godine u godinu privlači sve veći broj posetilaca. Njen značaj kao kulturno-istorijskog spomenika ali i kao turističke atrakcije, kontinuirano se promoviše čitavim nizom aktivnosti.

U saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, JP „Smederevska tvrđava“ predstavilo je i brojne festivale koji čine vrlo značajan segment turističke ponude grada Smedereva.

Pored mnogih poslovnih susreta i dogovora, na sajmu su napravljeni i preliminarni dogovori za ponovno organizovanje relija oldtajmera u Smederevu.

Veliko interesovanje među posetiocima sajma turizma izazvala je i nagradna igra organizovana na štandu Donjeg Podunavlja. Podeljeni su brojni pokloni poput ulaznica za turističke atrakcije regiona, suveniri, vina, monografije, vaučeri za smeštaj i krstarenje.

U proteklom periodu u okviru projekta ”EU za kulturno nasleđe i turizam” aktivno je rađeno na razvoju i promociji ove zaista visoko kvalitetne destinacije, kroz brojne edukacije aktera u turizmu, jačanje kapaciteta, pripremu i izradu promotivnog materijala sa objedinjenom ponudom Donjeg Podunavlja, kao što su brošure i mape, te pokretanje internet stranice www.inspiracijadunav.rs a sve u cilju veće vidljivosti čitave destinacije na tržištu.

U sklopu projekta izrađen je i Strategijski marketing plan destinacije Donje Podunavlje/Istočna Srbija 2023-2028 koji je na ovogodišnjem sajmu predstavio profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Bojan Zečević. Ovaj veoma značajan planski dokument umnogome će pomoći daljem razvoju turizma i planiranju promotivnih aktivnosti destinacije.

Informacija i foto: JP Smederevska tvrđava

Skorašnji članci

error: Content is protected !!