Pehar namenjen pobedniku „Smederevske pištaljke“ pripao domaćinu

SMEDEREVO, 26. februar 2024 – U organizaciji SSOS GFS Smederevo, na čijem je čelu predsednik Milovan Marjanović Batica, u Dvorani Smederevo održana je 24. „Smederevska pištaljka. Kao i prošle godine, učestvovale su i sudije iz slovenačke Nove Gorice, koje je predvodio agilni predsednik Borut Kopač, a tu su bile i fudbalske sudije iz Valjeva sa svojim prvim čovekom Vladimirom Nikolićem, naravno i predstavnici domaćina.

Pre početka ovog tradicionalnog turnira minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom Stanimiru Trailoviću, jednom od najpoznatijih sportskih radnika Smedereva.

U prvom meču smederevski fudbalski arbitri su pogocima dvostrukog strelca Nemanje Đorića i Dejana Radojevića bili uspešniji od kolega iz Nove Gorice sa 3:0, a u drugom od gostiju iz Valjeva sa 4:0. Strelci na tom susretu bili su Luka Jovanović, Jovan Pavlović, ponovo Dejan Radojević i, na efektan način, od svog gola, golman Darko Pavlović.

U trećoj utakmici, koja je odlučivala kome će pripasti drugo mesto, slovenačke sudije su bili ubedljivi u duelu sa Valjevcima pobedivši sa 6:1. Za ekipu iz Dežele tri gola postigao je Erik Leban, dva puta je bio precizan Blaž Vodopivec, a jednom i Patrik Leban, a počasni pogodak za trećeplasiranu ekipu dao je Miodrag Negić.

Pobednička ekipa smederevske sudijske organizacije

Za najboljeg aktera, ili u ovom slučaju – akterku, triagonala džentlmenski je proglašena jedina dama na turniru – Ana Tomić iz Valjeva, koja je pokazala da pored deljenja fudbalske pravde na terenu odlično barata i loptom.

Još jedan lep gest napravio je najbolji golman turnira Darko Pavlović, ustupivši pehar i priznanje Marku Kurinčiću, kolegi iz Nove Gorice.
Pehare i priznanja ekipama i pojedincima uručili su Goran Milanović, predsednik Sudijske organizacije FS RZS i Zvezdan Vrbanović, predsednik GFS Smederevo.

Na kraju u ime organizatora Milovan Marjanović je predao skromne nagrade najzapaženijim pojedincima u domaćem timu Dejanu Radojeviću i Luki Jovanoviću, kao i zahvalnice sponzorima i pojedincima, među kojima su i veterani – bivše sudije  Dobrica Radišić, Slaviša Mitrović Uča i Dušan Stefanović, ujedno se zahvalivši svim učesnicima i gostima ove još jednom odlično organizovane tradicionalne manifestacije.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!