Конкурс Дана ћирилице у Баваништу за ученике основних школа

БАВАНИШТЕ, 22. фебруар 2024 – Удружење „Дани ћирилице Баваниште“, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, расписало је конкурс намењен ученицима основних школа из следећих области:

Литерарни рад на тему ЗАВИЧАЈ;

Илустрација народне песме или приче;

Калиграфски препис песме или прозног

текста  на тему ЗАВИЧАЈ ;

Иницијал (украшено прво слово имена учесника);

Вез (величине марамице)

Израда лутке у ношњи из бакиног родног краја.

Литерарни рад не треба да буде дужи од једне куцане стране. Илустрација, калиграфски текст и иницијал, у зависности од узраста учесника, могу да буду величине у распону од 20×20 до 50×70 цм. Калиграфски текст треба да садржи од 10 до 30 речи.

Илустрација, калиграфски текст и иницијал могу да се изводе у свим дводимензионалним техникама, укључујући  и вез.

Лутку висине до 30 цм треба направити од природног материјала и обући је у ношњу из бакиног родног краја, уз обавезну назнаку који је то крај.

Податке: име ученика, разред, назив школе, адреса школе, телефон и мејл школе, треба написати на полеђини рада. Обавезно навести име наставника-ментора. На лутке и везене радове потребно је да се зашије комадић картона и на њему напишу тражени подаци.

Замољени су учитељи, вероучитељи, наставници, професори и родитељи да помогну заинтересованим ученицима, а да најбоље радове  на  адресу „Дани ћирилице Баваниште“, Трг Зорана Ђурђева 4, 26222 Баваниште доставе до 20. априла 2024. године.

Резултати Конкурса биће објављени на сајту www.даницирилице.орг.рс  до 10. маја 2024. године.

Стручни жири прогласиће ће три најбоља рада за сваки узраст, а њихови аутори ће добити дипломе и награде. Награде и захвалнице добиће и најуспешнији учесници ван конкуренције. Сви учесници из расејања добиће признање ЧУВАР СРПСТВА.

Организатор ће наградити и најуспешнијег наставника и прогласити најуспешнију школу.

Додела награда предвиђена је за 18. мај 2024. године, а за ученике и менторе из дијаспоре крајем јула или почетком августа 2024.године.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!