Iduće nedelje trebalo bi da se zna kakva će biti nova školska godina

7. avgust 2020 – Ostalo je još tačno tri nedelje do početka nove školske godine, ni đaci ni roditelji još nisu načisto kako će ona izgledati, a izgleda ni oni koji o tome odlučuju. U opticaju su tri opcije; klasična nastava, sa ograničenjima, počev od broja učenika u učionicama do trajanja časova, nastava na daljinu, kakvu smo imali prilike da vidimo krajem prošle školske godine, ili kombinovano – malo u učionicama – malo na daljinu.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije Darija Kisić Tepavčević kazala je da je na današnjem radnom sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem bilo reči „o izazovima u vezi sa prevencijom širenja infekcije koronavirusom povodom početka nove školske godine“.

Prema njenim rečima, ostalo je  još par elemenata oko tehničkog organizovanja nastave koji treba da se usaglase i poručila da će početkom naredne nedelje javnost biti obaveštena o načinima odvijanja nastave u sledećoj školskoj godini.

U međuvremenu, na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog objavljen je dokument pod nazivom „Okvir za procenu kapaciteta osnovnih i srednjih škola za organizovanje nastave na daljinu u slučaju kada je obustavljen neposredni rad za učenicima“. Ovaj dokument bi trebalo da bude polazna tačka za definisanje standarda kvaliteta rada obrazovnih ustanova u slučaju kada je obustavljen neposredni rad sa učenicima, ali i da pomogne u kreiranju indikatora za praćenje i evaluaciju rada škola.

Kako izgleda išta sadrži „Okvir za procenu kapaciteta…“ možete da pogledate OVDE.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!