Prvenstvo nije počelo a već „lete“ bodovi  – i opet morala UEFA… (video)

13. februar 2024 – Super liga je krenula, za desetak dana startuje i prolećni deo prvoligaškog prvenstva, a na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kako je juče objavljeno, doneta je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova i novčanom kaznom od četiri miliona dinara. Povod: utakmica sa Tekstilcem u Odžacima koju su domaći dobili sa 5:0, a posebno velike uplate na igru „poraz gostiju sa tri i više golova razlike“ pljuštale su u periodu između dva pogotka ekipe iz Odžaka. I, kako to saznadosmo, pa opet je to našem savezu morala da prijavi UEFA.

Naime, sistem UEFA nadležan da detektuje i detaljno prati aktere utakmica „s one strane regularnosti“, na osnovu uplata u kladionicama širom sveta, signalizirao je upadljivo forsiranje nekoliko igara.

Kladioničari su, u igri uživo, najpre tipovali da će Radnički izgubiti prvo poluvreme sa najmanje dva gola. Imali su i još jednu „siguricu“ – da će na meču biti viđeno četiri ili više pogodaka, što se desilo već u prvom poluvremenu. Napokon, nizale su uplate i o porazu Novobeograđana sa tri i više golova razlike. I, gle čuda, sve prognoze su ostvarile!

Uostalom, pogledajte na snimku kako je to izgledalo, samo da su se malo više potrudili domaći su mogli Radničkom da „uguraju“ još pet komada.

Nedavno je, podsećamo, po prijavi, opet iz Niona, obelodanjeno da je na sportskim kladionicama bila nameštena prijateljska utakmica na Ubu između Jedinstva i Prve iskre iz Bariča, a otuda je, eto, stigla nova depeša o „povredi integriteta igre“.

I šta će naši, kad je već UEFA tako rekla, sastaše se komisije, kad im vreme nije, u pauzi prvenstva.

„Na sednici Disciplinske i Etičke komisije FSS, kojoj je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije FK Tekstilac – FK Radnički, odigrane 11. decembra prošle godine u Odžacima, doneta je odluka kojom se kažnjava FK Radnički iz Beograda oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja kazne i novčanom kaznom u iznosu od četiri miliona dinara“, navodi se u saopštenju Komisije.

Radnički je, inače, u prvih 20 kola osvojio 19 bodova i sada će, kad mu se odume šest, pasti na deobu poslednjeg mesta s Novim Sadom 1921.

Prvenstvo Prve lige Srbije, kako je rečeno, nastavlja se 24. februara, Smederevo gostuje Metalcu, a nesrećni Radnički, ako je to bitno, domaćin je Kolubari.

Foto: printscreen, video: Prva liga Srbije YouTube

Skorašnji članci

error: Content is protected !!