Poraz Mladosti u Beogradu, a idućeg vikenda Palančani opet imaju derbi

BEOGRAD/SMEDEREVSKA PALANKA, 4. februar 2024 – Pred punim tribinama hale “David Kalinić” u Beogradu sinoć je domaći BBK Radnički savladao košarkaše Mladosti iz Smederevske Palanke. Tako su Beograđani ostali na prvom mestu tabele Druge lige, sada sa tri pobede više od Plančana i čvrsto gaze ka promociji u viši rang: BKK Radnički – Mladost SP 80:76 (23:18, 29:19, 13:21 i 15:18).

Palanački košarkaši su derbi ovog 19. kola prvenstva izgubili praktično u prvom poluvremenu, koje je domaćin okončao sa 15 poena prednosti. U trećoj četvrtnu su vođstvo domaćih prepolovili, ali su do kraja uspeli samo da stignu do časnog poraza.

Najefikasniji u palanačkoj ekipi bio je Papić sa 22, Stojanović je postigao 19, a Nikolić 16 poena i oni su jedini bili dvocifreni. Kod domaćina su poeni bili bolje raspoređeni, najviše ih je zabeležio iskusni Protić, koji je proglašen i za MVP-ja utakmice.

U narednom kolu Mladost dočekuje ekipu Proleter Naftagas i to je još jedan derbi, s obzirom da Palančani i Zrenjaninci dele drugo i treće mesto – imaju po 33 boda.

Foto: BKK Radnički FB

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!