Suvodol novo Vranje: Mađari imali više glasova od cele opozicije zajedno

19. decembar 2023– Pažljivijim pregledanjem zapisnika sa biračkih mesta sa parlamentarnih izbora, na zvaničnom sajtu Republičke izborne komisije, zaista svašta može da se nađe, pa tako i da je u Suvodolu, grad Smederevo, izborno mesto 61, Osnovna škola, lista VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!, ‘oće reći Savez vojvođanskih Mađara, za našeg predsednika, za našu budućnost, dobila  73 glasa. Manje od toga su dobile sve opozicione liste zajedno, izuzev koalicije Saša Radulović – Boris Tadić, Otete bebe, Dobro jutro Srbijo koja je imala 35 glasova.

Lista SNS-a je ovde imala 171, a socijalisti su dobili okruglo 30 glasova.

Ništa to ne bilo čudno da po poslednjem popisu, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, Suvodol na 680 stanovnika ima makar jednog Mađara, ovako…

Da sve bude zanimljivije, zapisnik sa biračkog mesta 61 potpisala je i posmatrač(ica), iz, pazi sad, Unije mladih grada Pančeva, koja je na biračko mesto došla u 11 i 30 i otišla u 18 i 30. Zapisnik o radu biračkog odbora je sačinjen u 22 i 10. Da je zapisnik iz Pančeva pa i da čovek poveruje u taj broj podržavalaca mađarske liste, ovako…

Evo printscreen-a, a evo i linka, ko ne veruje: https://www.rik.parlament.gov.rs/542645/rezultati/

I, da ne bude zabune, otkud naslov. Na izborima 2020. u vranjskom selu Neradovac Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 1.265 glasova. Zabunu je, kod onih koji su popunjvali zapsinik, izazvalo to što je pod tim brojem, 4 je u pitanju, na parlamentarnim izborima bio SVM, a na lokalnim grupacija Miše Vacića.

Posle se ovom povodom oglasio i SVM, odakle je pojašnjeno da su izbornu kampanju vodili isključivo u Vojvodini i Beogradu, kao i da nisu učestvovali na lokalnim izborima ni u Vranju, niti bilo grde u južnoj Srbiji, ali džabe, glasove su dobili pa dobili. Uzgred, u celom Vranju živi desetak Mađara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!