Radinčanke ubedljivom pobedom overile titulu u prvom delu prvenstva

SMEDEREVO, 9 .decembar 2023 – Prvi deo sezone u Prvoj ligi za rukometašice je uveliko završen, a Radinčankama je ostalo da odigraju dva puta odlagani meč iz drugog kola sa ekipom iz Kladova, koju su danas ubedljivo savladale: Mladi radnik  – Đerdap 32:14 (17:5).

Bez većih napora, kao na lakšem treningu, protiv nekompletnih gošći, učenice trenera Milice Petrović potvrdile su primat u ovoj ligi.

Goleadu je otvorila kapiten Milica Ninić, a onda je sa dva pogotka nastavila slavljenica Anđela Filipović, kojoj su na kraju susreta saigračice otpevale rođendansku pesmu.

Kada su posle 19 minuta domaće povele sa 13:1 Petrovićeva je na teren poslala mlađe snage, koje su nastavile u gotovo istom ritmu, pa su Radinčanke na odmor otišle sa 11 golova viška.

Kakvu-takvu rezultatsku distancu pokušavala je da održi kapiten Kladovčanki Jana Dimitrijević, koja je postigla 13 od ukupno 14 golova njene ekipe.

U redovima ekipe iz Radinca istakle su se golmani Slađana Mitrović sa 7 i Teodora Anđelović sa 15 odbrana, zapažen učinak imale su i Nikolina Stojanović sa 6 golova, koliko je dala i Kristina Dimitrijević, koja je ponela i epitet najbolje akterke meča. Svopj doprinos dale su i Anđela Kojić, kao i Anastasija Grujića sa po tri gola, a treba napomenuti i to da su se sve rukometašice jesenjeg lidera upisale u listu strelaca.

Tako je Mladi radnik prvi deo sezone završio s maksimalnim učinkom, svim pobedama u ovom delu prvenstva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!