Smederevski odbojkaši najboljom igrom do sada stigli do četvrte pobede

SMEDEREVO, 1. decembar 2023 – Nakon trijumfa prošle nedelje u Kleku, gde su slavili sa 3:0, Smederevci su večeras pružili možda ponajbolju pratiju u ovom prvenstvu i zabeležili pobedu u utakmici 8. kola Prve lige: Smederevo-Carina – Mladenovac 3:0 (25:15, 25:20 i 25:9).

Predvođeni kapitenom Petrom Petrovićem, raznovrsnom i na momente atraktivnom igrom, sa vrlo malo grešaka, učenici trenera Dušana Kalinića upisali su četvrtu i do sada najubedljiviju pobedu.

Nisu Mladenovčani bili toliko slabi kao što rezultat pokazuje, ali su se večeras namerili na kao retko kada raspoloženog rivala, koji je ovu pobedu posvetio na treningu povređenom Đorđu Kovaču. On je u dosadašnjem delu sezone bio najbolji poenter Smederevaca, a na ovu utakmicu je došao na štakama da bodri svoje saigrače.

U prvoj deonici, posle prvog tempa Munćana (9 poena), pri rezultatu 12:8, gosti su zatražili prvi, a nakon paralele raspoloženog Stanojevića (12) i vođstva domaćih od 18:12 i drugi tajm aut. Te jednominutne pauze nisu pomogle Mladenovčanima jer je Munćan servis poenom stavio tačku na ovaj set.

Ako je uopšte bilo ma kakve rezultatske neizvesnosti onda se to dogodilo u drugoj deonici, kada je, posle rezultatskog egala, Jovanović servisom doneo pobedu domaćinu i u ovom setu.

Najlepša odbojka, što se tiče domaćih, viđena je u trećoj deonici. Bio je to set sa nekoliko sjajnih smečeva Radulovića (11), prijema libera Jeftića, „kuvanja“  Đurđevića (5), i na kraju odlučujućim poenom Petra Petrovića (8), koji je nadmudrio dvojni blok za slavlje Smederevaca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!