Preventivni pregledi u nedelju i u Domu zdravlja u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 2. decembar 2023 – Među 150 dravstvenih ustanova u Srbiji  u  kojima će u nedelju, 3. decembra od 8 do 16 sati, biti organizovani preventivni pregledi je i Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Za obavljanje ovih preventivnih pregleda potrebno je da najpre dobijete odgovarajući uput od lekara opšte medicine ili ginekologa u Domu zdravlja Smederevska Palanka, a pregledi se mogu obaviti i ove subote i nedelje u laboratoriji OB „Stefan Visoki „(PSA test) i u ultrazvučnom kabinetu ve bolnice.

U nedelju uputi će se izdavati u Službi za zaštitu zdravlja odraslog stanovništva Doma zdravlja Smederevska Palanka, u centralnoj zgradi, u Ulici Kneza Miloša br. 4.

Lekari ginekolozi izdavaće upute  u subotu i nedelju. Ginekolozi Doma zdravlja će raditi i u nedelju od 8 do 16 sati kako bi mogli da izdaju upute svim zainteresovanima.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!