U Velikoj Plani šest lista za izbore za lokalnu skupštinu 17. decembra

VELIKA PLANA, 27. novembar 2023 – U ponoć je istekao rok za predaju lista i na parlamentarnim i na lokanim izborima. Na lokalnim izborima u Velikoj Plani, po onome što je do sada objavila Republička izborna komisija, na listiću će biti šest lista sa kandidatima za sastav novog saziva Skupštine opštine u tom mestu. Evo i kojih…

Poslednja proglašena lista je juče popodne, a predala ju je Grupa građana „Velika Plana može bolje“ – Vojkan Stević. Predložili su 29 kandidata za odbornike lokalne skupštine, a u čijim klupama ukupno ima mesta za 39 odbornika.

Pun broj kandidata za odbornička mesta, tih 39, na svojim listama imaju samo SNS – „Velika Plana ne sme da stane“, koja je prva predala listu, i Koalicija Nada, koju predvodi Novi DSS – „Nada za Veliku Planu“.

Izborna lista SPS-a „Ivica Dačić – premijer Srbije“ ima 28 kandidata, ona Jedinstvene Srbije – Dragan Marković Plama – „Domaćinski“ je sa 20, a najmanje ih je – 13 kandidata na listi Nacionalnog okupljanja Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici – „Novo lice Srbije“.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!