U komšijskom derbiju, smederevski futsaleri ubedljivi protiv Požarevljana

SMEDEREVO, 10. novembar 2023 – Posle neočekivanog poraza u gostima u prethodnom meču, od pretposlednjeg na tabeli Kragujevca, bilo je 3:5, u derbiju 10. kola smederevski futsaleri su prosto deklasirali komšije: KMF Smederevo – Požarevac 8:1 (5:0).

Samo što se krenulo sa centra gosti su imali šansu, na jednu dubinsku loptu Nenad Simić je udarcem glavom bio zamalo neprecizan.

Odgovorno i agresivno potom zaigrali su domaći, a izgledne prilike dva puta nije iskoristio Živanović, baš kao i nešto kasnije Paunović.

Golman gostiju Novaković, koji se do tada istakao sa nekoliko sigurnih odbrana, konačno je kapitulirao u sedmom minutu posle snažnog šuta Simeunovića nakon kornera koji je izveo Jevtić.

Već u sledećem minutu, na povratnu Prvulovića, razornim šutem Paunović je duplirao vođstvo, a do odlaska na odmor bolju igru Smederevci su krunisali pogocima Nikolića, Prvulovića i još jednom Paunovića, za vođstvo od 5:0.

Nastavak je počeo nešto angažovanijom igrom gostiju i pokušajima Lepojevića i Nenada Simića, ali je golman Miloš Knežević u oba slučaja izašao kao pobednik, baš kao i u 24. minutu, kada je u situaciji jedan na jedan ukrotio udarac Drakulića.

Usledila je već u sledećem minutu dubinska lopta Jevtića i snažan udarac iz prve Paunovića, koji je uz pomoć stative povećao vođstvo.

Posle gužve i odbitka Marko Jeremić je u 37. minutu uspeo da postigne, ispostavilo se, počasni pogodak za goste.

Potom je Vladan Prvulović, najpre na dodavanje Đorđa Antića, povećao prednost domaćih, a u poslednjem minutu udarcem sa distance stigao je do het trika poslavši loptu u donji levi ugao gola Požarevljana, čime je overen deveti trijumf Smederevaca.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!