Košarkaši Smedereva protiv Sloge iz Despotovca još jednom prebacili stotku

SMEDEREVO, 11. novembar 2023 – Smederevski košarkaši su na svom parketu ponovo upisali više od sto poena, ovoga puta učinili su to kasno sinoć protiv gostiju iz Despotovca: KK Smederevo 1953 – KK Sloga 101:70 (20:21, 25:20, 36:22 i 20:7).

Meč je počeo sa dva atraktivna zakucavanja Perića (19 poena), ali su gosti uzvratili preko Riubarića (11) i Milojevića (16) i poveli. Kreator igre domaćih Nikola Vukasović (11) uspeo je dalekometnom trojkom da izjednači, ali su uporni i borbeni gosti prvu deonicu ipak, sa pola koša, prvu deonicu rešili u svoju korist.

I druga četvrtina počela je trojkom, ovog puta Perića, a onda je nizom ofanzivnih skokova i zakucavanja Dušan Kostić (17), uz četiri trojke Momčilovića (15), omogućio domaćima da na poluvreme odu sa 4 koša viška.

U nastavku su prvo viđene dve trojke, Perišića (10) i Perića, a posle prvog koša Ilića (10) Smederevci su imali dvocifrenu prednost.

Zaigrali su potom domaći kako dolikuje lideru na tabeli, da bi treću deonicu rešili sa 14 poena razlike.

U poslednjoj četvrtini trener Smedereva Ivan Mijatović je pružio šansu onima sa manjom minutažom i oni su je iskoristili. Tako je Dimitrije Radovanović (3) imao zadovoljstvo da zakucavanjem upiše na semaforu  trocifren rezultat u korist svog tima – 100:69.

U poslednjim sekundama meča, nakon prekršaja domaćih, na liniji slobodnih bacanja svoj prvenac za gost upisao je ubedljivo najmlađi na terenu, doskorašnji pionir a sada kadet Miladinović. Realizovao je jedno slobodno bacanje za konačnih 100:70, a to je propraćeno aplauzom, svih aktera na parketu i gledalaca.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!