Ivica Dačić: Narod je možda malo umoran od izbora, ali narod je najbolji sudija

SMEDEREVO, 10. novembar 2023 – U Smederevu je večeras bio Ivica Dačić, ministar u odlazećoj Vladi, ali ovoga puta stranačkim poslom – kao prvi čovek SPS-a došao je da se vidi sa smederevskim socijalistima povodom skorih izbora.

– Pred početak kampanje obići ću nekoliko gradova kako bismo se što bolje pripremili za parlamentarne i lokalne izbore. Danas sam bio u Nišu i sastao se sa rukovodiocima, gradskih i opštinski odbora svih gradova i mesta južne Srbije. Želim, jednostavno, da dam krila našim organizacijama, kako bismo na izborima, naša koalicija Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih, postigli što bolji rezultat. Kampanju ćemo krenuti krajem sledeće nedelje, skupom u Novom Sadu, pošto će, kao što znate, biti raspisani i pokrajinski izbori, a krajem meseca će biti centralni skup u Beogradu. Nakon toga ćemo obići celu Srbiju – najavio je Dačić plan socijalista u predstojećoj kampanji.

Narod je, kako je rekao, možda malo i umoran od izbora i od skupova koji ih prate.

– Nećemo mučiti narod nego ću se ja malo mučiti, trudiću se da obiđem što više mesta i da budem prisutan svuda gde mislim da ima potrebe. Mi očekujemo dobre rezultate u Smederevu i na parlamentarnim i na lokalnim izborima. Mi smo, kao što možete da vidite, ovde podmladili rukovodstvo. Ja sam nekad bio najmlađi, počeo sam sa 23-24 godine svoju političku karijeru, a sad sam ovde, na moju sreću, ja najstariji, i to debelo. To je dokaz koliko se i partija menja, dolaze nove generacije, koje će imati drugačije afinitete i drugačije ciljeve – kazao je prvi čovek socijalista uz osmeh.

– Naša politika zasniva se na dva ključna principa. Prvi je, ono što piše i u Ustavu, da je Srbija, osim što je pravna država, i država socijalne pravde. To znači da u ovim teškim uslovima, u kojima je ceo svet, posvetimo više pažnje, ne kapitalu nego ljudima koji nemaju, koji su pogođeni jednom vrstom socijalne nepravde. Drugi temelj jeste zalaganje za nacionalni i državni interes, za Srbiju, ali i za srpski narod koji živi van Srbije. Jedno bez drugog ne može – istakao je prvi čovek socijalista.

Dačić je naglasio i da nakon izbora žele da nastave saradnju sa Srpskom naprednom strankom, jer pred Srbijom, kako je kazao, nisu laki dani, suočeni smo sa dvostrukim standardima međunarodne zajednice, a Srbija može da bude jaka samo ukoliko je jedinstvena.

– Očekujem bolje rezultate na ovim izborima nego na prethodnim, da ovaj kraj, ceo Podunavski okrug, bude dobar po rezultatima, čime bismo pokazali vrednost naših kadrova i naše partije – zaključio je Dačić, prisećajući se svih izbora na kojima je učestvovao, a najmanje ih je 14 predsedničkih i otprilike 40 ostalih, uz konstataciju da je narod najbolji sudija i da su zato izbori dobri, ma koliko da su naporni i za one koji u njima učestvuju kao političari i za narod koji se možda već od izbora i umorio.

Nakon obraćanja novinarima Dačić je prešao u konferencijsku salu u zgradi smederevskih socijalista, za ovu priliku prepunu, zajedno sa Vladanom Zagrađaninom, Brankom Ružićem i Đorđem Čabarkapom.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!