Na još dve proglašene liste, koliko ima kandidata iz Podunavskog okruga

10. novembar 2023 – Republička izborna komisija proglasila je juče i prekjuče nove liste za parlamentarne izbore, prvo prekjuče dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju, a potom juče koalicionu „Srbija protiv nasilja“. Evo koliko predstavnika Podunavskog okruga je na njima, a tu je i zanimljiv slučaj dva Milojičiča, kako su se rođaci opet našli na suprotnim političkim stranama, za sada još uvek samo na listama, a možda bude i u poslaničkim klupama.

Lista koju su zajedno sačinili Novi DSS i POKS, od do sada predatih i proglašenih, ima najviše kandidata iz Podunavskog okruga – ukupno deset. Po četvoro je iz Velike Plane i Smedereva, a dvoje iz Smederevske Palanke.

Najviše pozicije imaju dosadašnji poslanici iz ovog kraja – Dejan Šulkić z Velike Plane je na sedmom, a Miloratka Bojović iz Smedereva na sedamnaestom mestu na listi.

Lista koalicije Srbija protiv nasilja ima četvoro kandidata iz Podunavskog okruga, a interesntno je da je prvi među njima Nenad Milojičić iz Glibovca, ispred Narodnog pokreta Srbije, na 42. mestu. Njegov brat, do duše ne rođeni, Radoslava Milojičić Kena je 46. na listi SNS-a. Nije ovo prvi put da rođaci ukrštaju politička koplja, bilo je tako i 2018. na lokalnim izborima u Smederevskoj Palanci, kada je Kena bio kandidat za predsednika te opštine ispred Demokratske, a Nenad ispred Narodne stranke.

Foto: RIK

Skorašnji članci

error: Content is protected !!