Koliko ima kandidata iz Podunavskog okruga na do sada predatim listama

6. novembar 2023 – Republička izborna komisija je do sada proglasila četiri liste za parlamentarne izbore: SNS-a sa PUPS-om, koalicije SPS, JS i Zelenih, SRS-a i zajedničke Zavetnika i Dveri. Da li po nekoj matematici ili je nešto drugo u pitanju tek na tri od te četiri liste je po šest predstavnika Podunavskog okruga, a izuzetak su radikali, gde ih je samo dvoje.

Zanimljivo je da iako najmalobrojniji na listi Srpske radikalne stranke, Podunavski okrug kod njih ima najviše pozicioniranog predstavnika, tačnije predstavnicu, to je Dragana Tirnanić,mašinski tehničar iz Smedereva, na 17. mestu.

Što se tiče Zavetnika i Dveri, na njihovoj listi Podunavski okrug je zastupljen prvi put na 36. mestu, gde je Goran Davidović, diplomirani mašinski inženjer iz Smedereva, a ostali su kudikamo niže.

Kod naprednjaka, kako ste mogli da pročitate i na ovom portalu, od predstavnika Podunavskog okruga, najviši plasman je zabeležio Radoslav Milojičić Kena, na 46. mestu, a na listi koju predvodi Ivica Dačić na 56. mestu je Marko Grujić, aktuelni predsednik organizacije smederevskih socijalista.

Ko će od njih dobiti mesto u poslaničkim klupama u Narodnoj skupštini ostaje da se vidi, a zavisiće, naravno, od uspeha njihovih lista na izborima 17. decembra.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!