Kaličanin skrivio pa odbranio penal, najzaslužniji za bod iz Sremske Mitrovice

SREMSKA MITROVICA, 6. novembar 2024 – U današnjem meču u Sremskoj Mitrovici, u kome je viđen jedan neiskorišćen penal i još ukupno dve i po šanse, na terenu koji je tek malo bolji od smederevskog, veći deo utakmice je prošao u očiglednoj želji obe ekipe da prvenstveno sačuvaju sopstvenu mrežu, a ako se nešto uradi pred protivničkom – dobro je, pa je teško bilo očekivati drugi ishod od onog koji je ostao na semaforu posle 90 minuta: Radnički (SM) – Smederevo 1924 0:0.

Prvi su na utakmici pripretili su Smederevci preko Obradovića koji je sa dvadesetak metara šutirao, ali je golman domaćih Ostojić bio dobro postavljen. Nakon toga agilni levokrilni napadač domaćih Mićić pobegao je svojim čuvarima, a Kaličanin je uspešno intervenisao.

Posle toga, ponovo je Mićić centrirao sa leve strane, a nekadašnji napadač oklopnika Tripković šutirao je glavom pored gola.

U 29. minutu viđena je šansa utakmice, šutirao je Stefanović, Kaličanin je odbio loptu, ona dolazi do Tripkovića koga Kaličanin ruši. Sudija Filipović iz Jagodine pokazuje na belu tačku, ali šut Tripkovića je odbranio Kaličanin, izvadivši paradom loptu iz donjeg desnog ugla njegovog gola.

Do pauze pokušao je još jednom Stefanović, dok je kod gostiju pripretio Petronijević udarcem sa 22-23 metra, no je lopta završila u korneru posle kontakta sa igračem domaćih.

Drugo poluvreme počelo je ponovo prilikom Tripkovića koji je bio kratak posle centaršuta Gajića.

Nastavili su domaći sa inicijativom, a Smederevci odolevali i u tom periodu pokušavali iz kontri. Tako je Nikola Jovanović promešao odbranu domaćih u 63. minutu, ali su odbrambeni igrači Radničkog u odsudnom trenutku, maltene sa gol linije, izbacili loptu u korner.

Do kraja utakmice borba na sredini terena, bez velikih prilika za promenu rezultata, a fudbaleri Smedereva su u tom delu susreta čak i izgledali voljniji da ga promene od domaćih, ali su bili daleko od toga da u tome uspeju.

Posle današnjih mečeva Smederevo je palo na četvrto mesto sa 22 boda, koliko ima i Tekstilac na poziciji više, ali sa boljom gol razlikom. Druga je sada Dubočica sa 23 boda, a prvi je gotovo već „pečeni“ superligaš OFK Beograd, koji se osamio na čelu sa već u ovoj fazi takmičenja bezmalo nedostižnih 13 bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala.

Utakmicama 15. kola je praktično završen prvi deo sezone, a Smederevu se sada vraća ono što je u prvih šest kola četiri puta bilo domaćin. Naime, u naredna dva kola i dalje će igrati u gostima, prvo u Inđiji, a potom i u Novom Sadu ekipi Mladosti GAT. Tek 25. novembra će Smederevci ponovo igrati na stadionu kraj Dunava, kada ovde dolazi OFK Vršac.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!