Pojačana kontrola autobusa i teretnih vozila od danas do nedelje

6. novembar 2023 – Saobraćajna policija sprovodi od 6. do 12. novembra akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, navodi se uz saopštenju MUP-a i dodaje da je od početka ove godine saobraćajna policija otkrila oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa.

Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavlјen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

U cilјu unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, navodi se u saopštenju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavlјaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL, mreže saobraćajnih policija Evrope.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!