Mihajlovčani preokretom protiv Sloge stigli do bodova za beg sa dna tabele

MIHAJLOVAC,  29. oktobar 2023 – Sa novim trenerom, Srđom Kneževićem, Mihajlovčani su danas, u utakmici 11. kola prvenstva Srpske lige Zapad stigli do pobede i pomerili se s dna tablice predavši fenjer Slogi iz Petrovca; OFK Mihajlovac – Sloga (Požega) 2:1 (0:1).

Gosti su bolje ušli u meč i imali nekoliko pokušaja da dođu do prednosti nadmoćnost su krunisali u 18. minutu.  Na ubacivanje Aranautovića, lopte sa levog boka, nakon kratkog odbitk,a poluvolejem sa 14-15 metara Šopalović je šutirao van domašaja ruku golman Đorđevića i doveo goste u vođstvo.

I pored velike borbenosti, domaći su pripretili tek polovinom prvog dela i to posle uspešne kombinacije Milosavljevića i Luke Lukića, ali su samo iznudili korner.

Nisu prestajale neugodne kontre Sloge, a najizgledniju šansu imao je Radojević, čiji je šut ukrotio Đorđević.

Samo što je počeo nastavak, u situaciji jedan na jedan našao se Arnautović, ali je i ovoga puta golman Mihajlovca bio nesavladiv.

Za taj promašaj, koji je verovatno i odlučio meč, veoma brzo stigla je kazna. Sa leve strane Nikoličić je izveo korner, a kod druge stative Šapić je iz drugog pokušaja pogodio i izjednačio.

Taj pogodak kao da je dao krila domaćim fudbalerima, pa je nešto kasnije, na centaršut Stojanovića, iz neposredne blizine Stanić ipak promašio.

Trenutak odluke bio je u 83. minutu, kada je ponovo sa sitog mesta Nikoličić izveo korner, a u velikoj gužvi najbolje se snašao Kuzmanović i doneo vođstvo svom timu.

Mogli su gosti u poslednjem minutu do izjednačenja, ali je silovit udarac Aranautovića zaustavila prečka.

Poslednji sudijski zvižduk značio je veliku radost za Mihajlovčane, kako i ne bi kada su savladali do tada treću ekipu na tabeli i osvojili sva tri boda prvi put posle sedam razočaravajućih rezultata. Sada imaju 8 bodova i pomerili su se s dna, koje su prepustili Slogi 33 iz Petrovca na Mlavi, ali da bi stigli do luke spasa moraće da nastave ovako.

U narednom kolu putuju u Požarevac, na noge Mladom radniku.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!