Smederevski strelci osvojili 16 medalja u 3. kolu Lige centralne Srbije

SMEDEREVO, 30. oktobar 2023 – U nastavku Lige Strelјačkog saveza centralne Srbije, koje je prošle subote održano na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, takmičari Strelјačke družine Smederevo osvojili su 16 medalјa, po 7 zlatnih i srebrnih, a dve su bronzane.

Andrija Živković u disciplini standardna vazdušna puška i Aleksa Nikolić vazdušnim pištolјem bili su najbolјi u trećem kolu u obe kategorije, i kadeta i mlađih juniora. Marija Đorđević je najbolјa kadetkinja, a Anastasija Aksić, najbolјa mlađa juniorka u disciplini vazdušni pištolј. Emilija Martinović je najbolјa pionirka serijskom vazdušnom puškom.

Lazar Mladenović standardnom puškom osvojio je dve srebrne medalјe u kategorijama kadeta i mlađih juniora. Srebrnim medalјama još su se okitili Marija Đorđević u kategoriji mlađih juniorki, Pavle Pejov u kategoriji kadeta i Lazar Popović u kategoriji mlađih juniora, svi u disciplini vazdušni pištolј, a još dve srebrne osvojili su Nikola Milićević i Bogdana Veličković, u kategorijama pionira i pionirki serijskom puškom. Pavle Pejov osvojio je još jednu bronzanu u kategoriji mlađih juniora, a Dunja Ivanović, takođe u disciplini vazdušni pištolј, u kategoriji kadetkinja.

Preostalih četrnaest medalјa koje su podelјene na ovom takmičenju osvojili su takmičari iz Kragujevca, Lebana, Paraćina, Pirota, Jagodine, Glibovca i Bora. Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ osvojili su šest medalјa u disciplini standardna vazdušna puška.

Četvrto kolo Lige SSSCS biće održano na istom mestu 18. novembra, a dan kasnije i tradicionalni Memorijalni turnir serijskom vazdušnom puškom „Želibor Mladenović Žele“ u znak sećanja na proslavlјenog strelca Smedereva.

Pre ovog takmičenja, u petak 3. novembra, na smederevskom strelištu biće Okružno školsko takmičenje u strelјaštvu, u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Strelјačke družine „Smederevo“.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!