Ko prima minimalnu penziju ima pravo na umanjenje računa za struju

27. oktobar 2023 – Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju strujom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno smanjenje računa struju u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone, navodi se u izmenama i dopunama Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koje je juče usvojila Vlada Srbije.

Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć, a omogućeno je i da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti.

Podsećamo, Vlada Srbije je u decembru 2022. godine donela novu Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je unapredila kriterijume za ostvarivanje statusa energetski ugroženog kupca kako bi omogućila većem broju domaćinstava da ostvare pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili daljinsko grejanje. Ovim propisom, građanima koji sa svojim primanjima ne mogu da priušte dovoljnu količinu energije za svakodnevne potrebe, omogućeno je smanjenje računa i do 50 odsto, a do sada je oko 72.000 domaćinstava ostvarilo ovo pravo.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!