Pijan vređao i psovao prilikom saslušanja, tužilaštvo traži kaznu zatvora

SMEDEREVO, 26. oktobar 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv A. M. (38) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, krivično delo teška telesna povreda i dva krivična dela neovlašćenog držanja opojnih droga.

Njemu se stavlјa na teret prvo da je dana 26.4. i 13.7.2023. godine neovlašćeno, u manjoj količini i za sopstvenu upotrebu, držao supstance koje se nalaze na listi Pravilnika o utvrđivanju spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci – opojnu drogu kanabis neto težine 0,31 gram i opojnu drogu hašiš-smola kanabisa neto težine 0,49 grama.

Sumnja se, kako se navodi u saopštenju OJT u Smederevu, i da je A.M. dana 6.8.2023. godine u večernjim satima u Mramorku oštećenome, sa kojim je u njegovoj kući konzumirao alkohol, najpre zadao jedan udarac pivskom flašom u predelu glave, od kojeg udarca je oštećeni pao, nakon čega mu je zadao više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede u vidu preloma levog slepoočno-temenog dela krova lobanje, preloma jagodične kosti sa dislokacijom, preloma gornjovilične kosti, kao i brojne lake telesne povrede u predelu glave i tela.

Najzad, dana 30.8.2023. godine optuženi je u prostorijama tužilaštva, prilikom saslušanja u svojstvu osumnjičenog, drskim i bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrozio spokojstvo građana i teže remetio javni red i mir na taj način što je u alkoholisanom stanju najpre u kancelariji daktilobiroa počeo da viče i psuje, pa je nakon što je osoblјe tužilaštva pokušalo da ga smiri izašao na hodnik i nastavio sa uvredama i psovkama, u prisustvu zaposlenih i stranaka, da bi napokon samoinicijativno napustio prostorije tužilaštva.

Nakon događaja od 30.8.2023. godine prema A. M. je određen pritvor, koja mera traje i u trenutku podnošenja optužnog predloga, kojim je predloženo i da se pritvor produži, a u toku istrage je utvrđeno da je prilikom navedenog događaja imao 1,70 promila alkohola u organizmu.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženog oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora, navodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!