Pravio rusvaj na tehničkom pregledu, tužilac traži zatvorsku kaznu

SMEDEREVO, 14. oktobar 2023 – Nakon sprovedenog dokaznog postupka, Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv M. B. (42) iz Smedereva. Iz prikuplјenih dokaza proizilazi da je on pod dejstvom alkohola došao u servis za tehnički pregled vozila, gde je D. U. (37) zaposlen i počeo da ga vređa uputivši mu reči da je idiot, majmun i da će mu zavrnuti uši.

Kada mu je rečeno da pomeri auto i kada je D.U. seo u svoje vozilo da ga preparkira, okrivlјeni je nastavno sa vređanjem i bezobzirnim ponašanjem rekavši mu „Jel hoćeš da ja uđem unutra, ovo je moj grad, moja ulica, imaš pet sekundi da pomeriš auto, čekaću te svakog jutra“.

Potom je prišao vozilu oštećenog dok je on sedeo na vozačevom mestu i zatvorenom šakom polomio bočno staklo na vozilu, pa kroz polomlјeno staklo rukom udarao oštećenog po glavi i vratu i pocepao mu majicu, uvrtao ruku kojom je oštećeni držao volan, nanevši mu više lakih telesnih povreda. Nakon toga okrivlјeni je skočio na haubu vozila, a potom i na krov, pa nogama polomio krovni prozor i razbio zadnje staklo vozila oštećenog.

Svojim ponašanjem okrivlјeni M. B. značajnije je ugrozio spokojstvo, kako oštećenog tako i prisutnih građana, nanevši pritom i lake telesne povrede i materijalnu štetu na vozilu oštećenog zbog čega je javni tužilac predložno osudu na kaznu zatvora, uzimajući u obzir sve okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!