U Kolarima, u blizini pruge, pronađen zasad 137 stabljika marihuane

SMEDEREVO, 24. septembar 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema osumnjičenom A. S. (37) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njemu se stavlјa na teret da je u ataru sela Kolari, u nenaselјenom delu u blizini pruge, zasadio ukupno 137 stablјika bilјke Cannabis visine do dva i po metra.

Uz to, u njegovoj kući, u Grockoj, prilikom pretresa pronađena je i izvesna količina praškaste materije nalik na drogu amfetamin kao i hemikalije  za koje se pretpostavlјa da su namenjene za proizvodnju navedene droge.

Po nalogu javnog tužioca izvršen je uviđaj, a u odnosu na osumnjičenog je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Konkretne oblike krivičnog dela nedozvolјena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga čini svako ko neovlašćeno uzgaja opijumski mak ili psihoaktivnu konoplјu ili druge bilјke iz kojih se dobija opojna droga ili koje same sadrže opojnu drogu, kao i onaj ko neovlašćeno pravi, nabavlјa, poseduje ili daje na upotrebu opremu, materijal ili supstance za koje zna da su namenjene za proizvodnju opojnih droga, a zakonom je zaprećena kazna zatvora od dve do osam godina, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!