Dani makedonske kulture u Kovinu – od ponedeljka do subote

KOVIN, 25. septembar 2023 – Kovinski Centar za kulturu Kovin, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, od 25. do 30. septembra organizuje Dane makedonske kulture.

Svečano otvaranje je danas u 19 časova, u prisustvu Mihaele Veselinove, ambasadorka Republike Severne Makedonije u Srbiji, a prisustvovaće i gradonačelnik Kovinu bratskih Kavadaraca Mitko Jančev, aa ovim povodom obratiće se i predsednica opštine Kovin Sanja Petroviće prethodno će u zgradi Opštine organizovati prijem za visoke zvanice iz Severne Makedonije.

Prvog dana manifestacije biće predstavljena izložba slika Elizabete Jordanoske, a iz Kavadaraca prezentovaće najbolje proizvode od grožđa, žene iz grada pobratima ponudiće najbolje iz makedonske kuhinje.

U toku večeri, biće prikazan dokumentarni film „Doseljavanje Makedonaca u Srbiju“, a vokalna solistkinja Tijana Stamenković i orkestar Pavla Ubovića izvešće kolaž tradicionalne makedonske muzike.

Na programu je i „Revija makedonskih filmova“, svake večeri od 18 časova, a u petak, 29. septembra od 20 sati je pozorišna predstava „Ne igraj na Engleze“ ansambla Doma kulture „Ivan Mazov – Klime“ iz Kavadaraca.

Poslednjeg dana, u subotu, 30. Septembra, od 10 sati manifestaciju zatvara “SRMA”, Međunarodni festival tradicionalne muzike.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!