Lazar Živanović bronzani u dubl skulu na Balkanijadi u PAntelimonu

SMEDEREVO, 18. septembar 2023 – Veslač Smedereva Lazar Živanović osvojio je bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu koje je juče završeno u Pantelimonu u Rumuniji. On je do odličja stigao u dubl skulu sa Milošem Lavircem iz Begeja rezultatom 6:47,49.

Boje VK Smederevo na Balkanskom prvenstvu branili su još Jovan Marinković i Pavle Stojnić, koji su bili četvrti u kadetskom dvojcu bez kormilara, isti plasman ostvario je Lazar Živanović u juniorskom četverac skulu. Milica Mladenović bila je peta u konkurenciji juniorki u četverac skulu.

Na Balkanijadi su učestvovale kadetske i juniorske posade iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Severne Makedonije, Rumunije, Turske i Srbije, a našu zemlju predstavljalo je petnaest posada i tridesetak takmičara.

U ukupnom plasmanu, po broju zlatnih medalja, Srbija je zauzela četvrtu poziciju, sa po jednom zlatnom i srebrnom, uz tri bronzane medalje. Najbolji su bili Grci, sa ukupno 16 odličja, od čega 8 najsjajnijih, a ispred nas u bili i Rumunija (15 medalja, 7 zlatnih) i Turska (16 medalja, 4 zlata). Grčka je bila najbolja i po broju osvojenih poena (87), a iza nje su se plasirali Rumunija i Turska sa po 80 bodova, Srbija sa 45 i Hrvatska sa 38 poena.

Inače, do kraja ove sezone veslače Smedereva očekuje još državno prvenstvo koje će biti održanoi narednog vikenda  na Adi Ciganliji, a nedelju dana kasnije u Zrenjaninu će biti peto kolo Omladinske lige Srbije.

Foto: Veslački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!