Kraljevačka Sloga pobednik međunarodnog turnira u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 16. septembar 2023 – Ekipa Sloge iz Kralјeva bila je najbolja na međunarodnom košarkaškom turniru koji je u Smederevskoj Palanci održan  povodom 100 godina kompanije Goša FOM. U finalu Kraljevčani su savladali Stoju iz Pule sa 90:75.

Najzaslužniji za trijumf Sloge bili su Simeunović sa 15 i Stamenić i Kovačević sa po 14 poena, dok je u hrvatskoj ekipi najbolјi bio Paunović , nekadašnji bek Mladosti SP, sa 27 poena.

Prethodno u meču za treće mesto domaća Mladost SP savladala je Vardar iz Skoplјa, izvrsnom igrom u drugom poluvremenu, sa 93:70. U nekompletnom sastavu palanačkog tima, blistao je Minja Todorović sa dabl-dabl učinkom 32 poena i 12 skokova (indeks 36). Uz njega odličan je bio Aleksa Krsmanović sa 23 poena i 8 skokova. Petar Šparović je imao čak 18 asistencija i 5 poena, Papić je ubacio 14 poena, Petković 9, Tešić 8 i Dimitrijević 2. Kod Skoplјanaca najbolјi je bio Atanasov sa 19 i Bajram sa 15 poena.

MVP turnira je as Sloge iz Kralјeva Đorđe Simeunović, a najbolјi igrači u ekipama su Bratislav Paunović (Stoja), Minja Todorović (Mladost SP) i Husein Bajram (Vardar). Najmlađi igrač turnira je Mateja Vejnović iz domaće Mladosti.

Informacija i foto: palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!