Poslednjeg dana prelaznog roka još jedno pojačanje – Dimitrije Petronijević

SMEDEREVO, 16. septembar 2023 – Činilo se da je dolaskom polušpica Nemanje Dragutinovića (23) iz Italije i golmana Petra Kašić (22), dosadašnjeg čuvara mreže obrenovačkog Radničkog, prelazni rok za Smederevce završen. No, u samom finišu evo još jednog, pa i dva, reklo bi se, vredna pojačanja. Bukvalno poslednjeg dana za registraciju novih igrača u Smederevo je došao Dimitrije Petronijević (22), ofanzivni vezista i napadač. Dan ranije, posle jednogodišnje pozajmice i dobijenog spora sa Partizanom, sa Smederevcima je ozvaničio saradnju Nikola Jovanović (19).

Petronijević je branio boje Zlatibora, Kolubare i Metalca i na osnovu nastupa u prethodnim klubovima trebalo bi da predstavlja značajno pojačanje.

– Na početku prelaznog roka imao sam poziv sportskog direktora Predraga Sikimića. Bilo je još nekoliko ponuda domaćih klubova, ali sam čekao da vidim šta će biti s pregovorima koje sam imao u Grčkoj. I onda sam prelomio; posle razgovora sa Sikimićem i trenerom Mićovićem odlučio sam da dođem u Smederevo. Prvobitne ambicije kluba, koliko sam čuo, bile su opstanak u ligi, ali sada, posle na početku prvenstva postignutih ruzultata, a i gledajući igrački kadar, mislim da je realniji plasman u plej-of, možda čak i nešto više – ističe Petronijević.

Po utvrđenom rasporedu, Smederevce u ponedeljak očekuje gostovanje na Ubu, a vrlo je moguće da će Petronijević već tada imati šansu da debituje.

– Jedinstvo nekoliko poslednjih sezona ima zapažene rezultate. Kostur tima čine fudbaleri koji su duže u klubu, imaju dobar spoj iskustva i mladosti i sigurno je da je pred nama ozbiljan rival. Za razliku od prošle sezone, kada su bili na pragu Super lige, ove su nešto slabije startovali, zbog čega su već promenili dvojicu trenera. Biće teško, ali očekujemo da uz ozbiljan i odgovoran pristup možemo bar do boda. Ako mi se ukaže prilika učiniću sve da je na najbolji način iskoristim – kaže Dimitrije Petronijević.

Mladi Nikola Jovanović je, kako je ranije rečeno, od prekjuče i zvanično član Smedereva. Njega je ovdašnja publika već upoznala tokom prošlog prvenstva, a dobro je započeo i novu sezonu; u pretkolu Kupa je bio strelac vodećeg gola protiv Meševa (2:0). Osim nespornog fudbalskog znanja i kvaliteta, on ima i još jednu neupitnu prednost – mladost. Ovaj momak je još uvek tinejdžer, 20 godina napuniće krajem narednog meseca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!