Ograničenje najviše cene hleba od brašna T-500 produženo do 30. novembra

27. avgust 2023 – Možda mnogo toga poskupljuje, al’ ’leba neće! Barem ne onaj najjeftiniji, barem ne još neko vreme. Tako je odlučila Vlada Srbije na poslednjoj sednici donevši zaključak da do 30. novembra produži Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa 500, kojom je propisana i njegova maksimalna maloprodajna cena od 54 dinara.

Izmenjena Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, navodi se u saopštenju, doneta u cilju zaštite tržišta, odnosno sprečavanja deformacija u formiranju cena ove robe koja je veoma važna za snabdevanje potrošača, naročito nižih socijalnih kategorija i zato je produžen njen period važenja.

Vlada Srbije je, kaže se dalje, imajući u vidu to da se nastavlja ograničenje cene ove vrste hleba, donela odluku da se iz Republičke direkcije za robne rezerve proizvođačima hleba koji koriste brašno T-500 dodatno podeli 42.000 tona, što znači da će im do tog datuma biti podeljeno ukupno 74.000 tona brašna.

Vlada je, podsetimo, u junu propisala da maksimalna prodajna cena hleba od brašna „T- 500“ bude 54 dinara i da ukupna stopa marže, koja se obračunava na neto fakturu cene ne sme da bude veća od šest odsto.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!