Fotografije Milana Živkovića u Galeriji kovinskog Centra za kulturu

KOVIN, 15. avgust 2023 – U Galeriji kovinskog Centra za kulturu posetioci će od danas moći da pogledaju izložbu fotografija Milana Živkovića pod nazivom  „Drugi san“. Živkovićevi radovi biće izloženi na tom mestu do 27. avgusta.

Milan Živković  je rođen 1960. godine u Bavaništu. Od 1984. radi u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu kao preparator Zoološkog odeljenja da bi 1986. počeo da radi kao fotograf i dizajner. Od 2002. do 2005. godine je urednik Foto galerije Centra za kulturu u Кovinu. Paralelno sa radom u Muzeju i Galeriji, od 2000. do 2005. radi i kao dizajner u kompaniji Informatika, a najviše za grupaciju Direct Link. Od 2005.  izvršni je, a od 2012. do 2015.  glavni urednik časopisa Refoto. Trenutno je u statusu samostalnog umetnika ULUPUDS-a i radi kao predavač u Studiju i školi fotografije Refoto  i kao urednik novopokrenutog Arhiva fotografije koji je nastao kao zajednički projekat Foto saveza Srbije i Centra za kulturu Кovin.

Živković ima i titule Nikon ambasador, Profoto ambasador i Epson promoter u Srbiji, jedan od prvih fotografa sa Epson Digigraphie sertifikatom. Član je ULUPUDS-a.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!