Fudbaleri Smedereva otputovali na desetodnevne pripreme na Zlatiboru

SMEDEREVO, 17. jul 2023 – Posle nepune dve nedelje rada kod kuće i u Kovinu, fudbaleri Smedereva su danas su otišli na Zlatibor. Na put je krenulo 23 igrača, koji će tokom priprema na planini odigrati i tri meča, sa ubskim Jedinstvom, skopskim Vardarom i, moglo bi se reći domaćinom, do ove sezone prvoligašem, ekipom Zlatibora.

Oklopnici su, pod rukovodstvom novog šefa struke Saše Mićovića i njegov prvog asistenta Bojana Ostojića, pre odlaska na Zlatibor imali dva pripremna susreta. Najpre su u Novim Banopvcima bili uspešniji od Omladinca pobedivši sa 3:2, a u mnogo boljem izdanju, na Novom Beogradu, savladan je tamošnji prvoligaš Radnički sa 2:0.

– Prva utakmica, s Omladincem, više nam je poslužila da se uverimo u trenutne mogućnosti potencijalnih novajlija, od kojih je nekoliko njih ostalo i sada sa ekipom idu na Zlatibor. Znatno ozbiljnija i kvalitetnija provera bila je kraj Studenjaka i veoma smo zadovoljni onim što smo videli u duelu sa Radničkim. Rano je donositi zaključke, ali se sada nazire da smo, uz one koji su bili nosioci igre u minuloj sezoni, dobili i nekoliko istinskih pojačanja – kaže sportski direktor Predrag Sikimić.

Prema rečima prvog operativca kluba, mnogo jasniju sliku o kvalitetu i mogućnostima pristiglih novajlija biće moguće sagledati posle tri odigrane utakmice tokom boravka na Zlatiboru. Po povratku, nedelju dana pre početka trke za bodove sledi i generalna provera, sada već po tradiciji, sa Vršcem.

U dosadašnjem toku prelaznog roka, podsećamo, novi članovi Smedereva postali su Nikola Vujičić, doskorašnji univerzalac čačanskog Borca, zadnji vezni Miloš Ožegović, povratnik iz Austrije, Uroš Vesić, do prelaska u Smederevo krilni napadač Trajala, Miloš Radivojević,  iskusni levi bek i štoper Novog Sada, kao i povratnik iz Slovenije, odnosno Inđije, lokalni momak, sa karakteristikama polušpica i špica, Stefan Jovanović Mendi.

Njima se danas pridružio i Aleksa Jovanović (20). Mladi štoper, rođen u Šidu, prošao je kompletnu školu Crvene zvezde i igrao potom za seniore Zemuna, odakle je, kao šesto pojačanje, i stigao u Smederevo.

Od starosedelaca danas su put Zlatibora krenuli golmani Lazar Kaličanin i  Strahinja, Jović, igrači u polju Aleksa Marković, Miroljub Kostić, Milan Blagojević, Petar Panić, Vladimir Ilić, Nikola Jovanović, Nikola Stojković Piksi, Krsta Bojić, Miloš Zličić i Nikola Dimitrijević. Priliku da se nametnu stručnom štabu imaće još i Stefan Radić, Luka Luković, Stefan Pirgić, Uroš Cvetković i Igor Marisavljević.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!