Održan skup na godišnjicu masakra u kome je stradalo devetoro mladih

4. maj 2024 – U Ravnom Gaju u Malom Orašju, nedaleko mesta gde se 4. maja prošle godine dogodio nezapamćen zločin, danas su se okupili meštani, rodbina, prijatelji, školski drugovi  i kolege ubijenih i ranjenih, ali i brojni građani, roditelji dece stradale u „Ribnikaru“…

Bili su tu i predstavnici policije, grada Smedereva, Višeg  tužilaštva i suda pred kojim uskoro treba da počne suđenje Urošu Blažiću, optuženom za ovaj jeziv masakr mladih meštana Malog Orašja i Dubone.

U 11 sati oglasile su se sirene, a potom je počeo program pesmama koje su pisali i čitali školski drugovi i prijatelji stradalih, a Ivana Bošković, nastavnica petorice mladića iz Malog Orašja, održala je govor.

„Deco moja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama. Ostale su fotografije, ostali su snimci, pre svega ostalo je pamćenje na vas“, rekla je ona.

U masovnom ubistvu u Duboni i Malom Orašju na današnji dan pre godinu dana stradalo je devetoro i ranjeno 12 mladih ljudi. Nešto posle 22 i 30, tog nesrećnog 4. maja, u Malom Orašju su smrtno stradali Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić. Nekoliko minuta kasnije, u susednom selu, Duboni, ubijeni su Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović. Teško ranjeni Petar Mitrović iz Malog Orašja preminuo je pedeset dana kasnije u bolnici.

Najmlađa žrtva je imala 14, a najstarija 25 godina.

Neki od ranjenih još se nisu u potpunosti oporavili.

U Malom Orašju, teško su ranjeni Miloš Jovanović (23), Jovan Ranković (21) i Nemanja Ilić (20), a lakše Aleksa Đorđević (21) i Nikola Mitrović (19).

U Duboni su teško povređeni Nevena Vujić (19) i Ivan Ivković (16) iz Dubone i Andrijana Mitrović (17) i Anđela Stevanović (17) iz Malog Orašja, koje su se te večeri zatekle u Duboni.

Teške povrede pretrpeli su i Jovica Stevanović (52), Milomir Mijailović (56) i njegov brat od strica Predrag (54). Lakše je povređen Milan Pešić (32) iz Velike Krsne.

Foto: RTS printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!