Javni poziv za bespovratna sredstava za podsticanje razvoja preduzetništva

17. jul 2023 – Ministarstvo privrede Vlade saopštilo je da je danas raspisalo javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i mlade u 2023. godini.

Pravo da se prijave na poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva, odnosno u 2021, 2022. ili 2023. godini.

Na javni poziv mogu da se prijave i preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije pet godina u odnosu na godinu podnošenja zahteva, odnosno u 2018., 2019., 2020., 2021., 2022. ili 2023. godini, a čiji osnivač i zakonski zastupnik je fizičko lice starosti do 35 godina.

Za ovaj program iz budžeta izdvojeno 300 miliona dinara, a sredstva se dodeljuju bespovratno.

Iznos ukupno odobrenih sredstava po zahtevu ne može biti manji od 400 hiljada dinara, niti veći od šest miliona dinara.

Javni poziv je otvoren dok iznos traženih bespovratnih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava za sprovođenje Programa za 35 odsto, koliko je prosečan procenat odbijenih, kao i odustalih zahteva pre rešavanja u prethodnim godinama, a najkasnije do 31. decembra 2023. Godine, navodi se u saopštenju.

Sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani mogu pronaći na internet strani Ministarstva privrede i Fonda za razvoj, kao i na portalu preduzetnistvo.gov.rs.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!