Protest „Smederevo protiv nasilja“ – ostavljene poruke Gradskoj upravi

SMEDEREVO, 8. jul 2023 – Na Trgu kod duda danas je održan treći protest „Smederevo protiv nasilja“. Okupljeni su saslušali jedinog govornika, maturanta Tehničke škole Nikolu Čalukovića, a zatim se uputili do zgrade smederevske Gradske uprave.

Tu su zalepili poruke koje su proneli kroz grad, a prva među njima je bila „Da li znate gde je Malo Orašje“. Naime, u svom govoru na Trgu Nikola je opisao dan kada su u školi saznali za tragediju u „Ribnikaru“ i još veći šok koji su doživeli sutradan, kada su čuli da je među stradalima u Malom Orašju njihov kolega iz škole. Zabolela ih je činjenica da u Smederevu nije održan nikakav komemorativni skup, ništa ni slično, niti se iko od gradskih čelnika obratio Smederevcima s obzirom na činjenicu da su tragično nastradali iz sela koje je deo teritorije grada Smedereva.

Skup je, kao i dva prethodna, prošao mirno, policija je obezbeđivala raskrsnice na trasi šetnje. Manji incident je izbegnut kada se na vratima Gradske uprave, na koje su lepljene poruke, pojavio čuvar, čovek iz obezbeđenja, ali se sve završilo umirujućim rečima, da su došli samo da ostave poruke, da niko nema nameru da bilo šta uništava ili naruži zgradu.

Ovaj izveštaj ne bi bio potpun kada ne bi imao brojku, koja iz jednog ili drugog razloga zanima one koji nisu bili tu – koliko je ljudi bilo. Okupilo se i gradom prošetalo stotinak, možda čak i manje, ali najviše mladih ljudi, Nikolinih ispisnika, koji su predvodili kolonu i ostavili pomenute poruke na zgradi smederevske Gradske uprave.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!