Sedam medalja smederevskih veslača na Palićkom jezeru

PALIĆ/SMEDEREVO, 3. jul 2023 – Minulog vikenda na Paliću je održana je 61. po redu međunarodna regata Vojvodina open, koja se ove godine našla u kalendaru Svetske veslačke federacije. U konkurenciji domaćih i posada iz Mađarske, Bugarske, Turske i Severne Makedonije, veslači Smedereva osvojili su sedam medalja, pet srebrnih i dve bronzane.

Srebrne medalje osvojili su Milka Zdjelar u skifu za seniorke, Pavle Stojnić i Đorđe Rapajić u dubl skulu za juniore, Pavle Stojnić u skifu za kadete, Teodora Radulović u skifu za kadetkinje i četverac skulu za kadetkinje sa Tarom Božanović, Iskrom Milosavljević i Anđelinom Perović. Do bronzanih medalja doveslali su Milica Mladenović u skifu za juniorke i Đorđe Rapajić u skifu za kadete.

Tokom ovog meseca veslačima slede brojna značajna takmičenja. Osim izborne regate za seniorsku B reprezentaciju, u Lucernu je na programu treća regata Svetskog kupa (7-9 jul), polovinom jula biće održano i četvrto kolo Omladinske lige Srbije na Kniću. Od 19. do 23. jula Plovdiv će biti domaćin Svetskog prvenstva za B seniore, a kraj meseca je rezervisan za Internacionalnu regatu „Subotica open“ na Paliću, saopšteno je danas iz Veslačkog kluba Smederevo

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!