Čari prvih pobeda

SMEDEREVO, 18. april 2018 – Na međunarodnom turniru, koji je u nedelju organizovala Secutor akademija, Rvački klub (Rio Gappling Club) Smederevo predstavljalo je troje mališana, koji su ostvarili prve takmičarske rezultate u svojim kategorijama.

Smederevskim malim borcima ovo je bilo prvo zvanično sportsko takmičenje, pa utoliko više raduje što su se vratili sa medaljama, u različitim kategorijama – Zvezdan Stojanović (2006/2007. godište, do 35kg) osvojio je bronzu, Petar Mirčeta (2008/2009, do 25 kg) srebro i Minja Savić (2011, do 35 kg) zlatnu medalju.

Takmičenje u Brazilskom Jiu Jitsu, BJJ Junior Championship 4, koje je u nedelju održano u Beogradu, okupilo je  više od 250 dece uzrasta od pet do 18 godina. Nastupila su 22 kluba iz Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

Prema ukupnom broju osvojenih medalja, smederevski takmičari su, kao deo tima Rio Grappling Club-a, za koji nastupa više klubova, doprineli da se osvoji ukupno drugo mesto sa 213 poena, 109 više od trećeplasirane ekipe.

“Nama u klubu je u prvom planu da sklonimo decu od negativnih uticaja ulice, u tom smislu, medalje su nam u drugom planu. Forsiramo sportski način života, domaću porodičnu atmosferu, a nagrade dođu same po sebi. Veće mi je zadovoljstvo kad asocijalno dete usmerim na treninge i kada on napreduje i na drugim poljima. To mi je veći uspeh od medalje, ali naravno, medalja je merilo uspeha u takmičarskom smislu, pa imamo od ukupno oko pedeset vežbača, petnaestak potencijalnih takmičara”, kaže za Podunavlje.info Mladen Savić, generalni sekretar kluba.

Savić objašnjava da se smederevski klub, koji postoji od 2012. godine, najviše bavi rvanjem grepling stilom i brazilskom džiu džicom.

“U okviru Rvačkog saveza imamo dva takmičenja godišnje, grepling bez kimona i grepling sa kimonom, a od ove godine planiramo aktivnije da uvodimo decu u slobodni stil koji je olimpijska disciplina. Treninge smo organizovali tri puta nedeljno, a napravljen je takav koncept da već posle šest meseci treninga, sportista može da ide na takmičenje”, navodi Savić i najavljuje učešće klupskih seniora na takmičenjima već krajem aprila i tokom maja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!