PKS i USAID pokreću obuke za upravnike zgrada i energetske menadžere

1. jul 2023 –Privredna komora Srbije u saradnji sa USAID Srbija organizovaće od početka jula do polovine septembra ove godine seriju besplatnih obuka na temu „Uloga upravnika i lokalne zajednice u programu energetske sanacije stambenih zgrada“ u okviru projekta „Bolja energija“, namenjene organizatorima profesionalnog upravljanja, upravnicima višestambenih zgrada, opštinskim energetskim menadžerima i službenicima lokalnih samouprava zaduženim za stambena pitanja.

Prvi krug obuka biće  održan od 5. do 13. jula, a drugi od 25. avgusta do 15. septembra ove godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu i regionalnim privrednim komorama u Somboru, Zaječaru, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu i Nišu.

Obuci menadžera zgrada i resornih službenika lokalnih samouprava prethodi obuka trenera koje je angažovala Privredna komora Srbije. Trenere obučavaju eksperti USAID projekta „Bolja energija“: Ankica Barbulov, ekspert za modele finansiranja mera energetske efikasnosti, Bojan Gajić, ekspert za energetski menadžment, Gordana Vujanović, ekspert za energetsku efikasnost u zgradarstvu i Slobodan Jerotić, ekspert za energetsku efikasnost (EE) i obnovljive izvore energije (OEI).

Ekspertska obuka trenera obuhvatiće: pregled sektora višestambenog stanovanja u Srbiji, uredbe koje regulišu pitanja vezana za stambene zgrade i EE/OIE, tehničko-ekonomska rešenja primene EE i OEI u zgradarstvu, zatim, studije slučaja energetske sanacije stambenih zgrada u Srbiji i regionu, praktično iskustvo i primer energetske sanacije energetski neefikasne zgrade, kao i ulaganja u energetsku sanaciju stambenih zgrada i uloge upravnika zgrada i lokalne zajednice.

Petogodišnji projekat USAID „Bolja energija“ usmeren je na poboljšanje energetske efikasnosti u višestambenim zgradama na opštinskom nivou i na povećanje korišćenja energije iz obnovljivih izvora u Srbiji.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!