Promene u sistemu takmičenja u Podunavskoj okružnoj ligi i zonama

1. jul 2023 – Dok fudbalska lopta miruje ne miruju oni koji odlučuju o sistemu takmičenja u nižim rangovima. Tako je Odbor za hitna pitanja FSRZS doneo odluku za okružne lige, kako moraju da budu organizovane počev od 2024/25. godine, kada će imati po 14 klubova, a biće odigravanje po dvostrukom bod sistemu u 26 kola.

Što se tiče Podunavsko-šumadijske zone, kao i preostale tri, u narednoj bodovnoj trci od jeseni, nadmetaće se po 12 klubova. Po okončanju dvokružnog takmičenja po 6 ekipa igraće plej-of i  plej-aut. Ovaj sistem takmičenja trajaće samo jednu sezonu, jer ce se od naredne 2024/2025, formirati tri zone sa po 14 klubova, koje će se nadmetati u 26 kola, bez doigravanja.

Ovo praktično znači da po završetku takmičarske 2023/24. godine iz Podunavske okružne lige treba da ispadne pet poslednjeplasiranih ekipa, a tom broju treba dodati i onaj koliko se u ligu vrati iz Podunavsko–šumadijske zone.

Sa ovog područja, podsećamo, u Podunavsko-šumadijskoj zoni takmiče se Sloboda (Lipe), Morava (Velika Plana) i povratnik Napredak (Markovac).

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!