Pojačana kontrola: Protiv vožnje pod dejstvom alkohola i droga

12. jun 2023 – Saobraćajna policija će od 14. do 20. juna ove godine sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštio je danas MUP.

Akcija će se sprovoditi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). U sklopu ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelјe, 18. juna u 12 časova, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

IZ MUP-a napominju da je u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isklјučila iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlјa vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hilјada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravlјaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti navodi se u današnjem saopštenju MUP-a.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!