Andrija Živković vicešampion Kupa u trostavu vazdušnom puškom

SMEDEREVO, 11. jun 2023 – Andrija Živković, član Streljačke družine Smederevo, u finalu Kupa Srbije osvoji je srebrnu medalјu u kategoriji kadeta u trostavu vazdušnom puškom. On je prošle subote osvojio prvu pojedinačnu medalјu na takmičenjima od nacionalnog značaja, a petu u ovoj sezoni za strelce Smedereva.

Zablistao je Andrija u strelјačkoj disciplini trostav vazdušnom puškom, tri puta dvadeset dijabola, koja se nalazi u razvojnom B programu Strelјačkog saveza Srbije. Sa 580 krugova, po stavovima – klečeći 194, ležeći 197, stojeći 189, Živković je postao vicešampion Kupa Srbije za 2023. godinu. Sa samo krugom više od njega, zlatnu medalјu osvojio je Mihajlo Kresojević iz Strelјačkog kluba Mladost iz Inđije, a bronzanu Stefan Agović iz Strelјačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca sa 577 krugova.

Drugi finalista iz redova Streljačke družine Smederevo na ovom takmičenju, na kome je nastupilo po deset najbolјih kadeta i kadetkinja, iz tri prethodno održana kola Kupa, Lazar Mladenović, imao je samo krug manje od trećeplasiranog i takmičenje je završio na petom mestu. Na četvrto mesto, sa istim brojem krugova, ali većim brojem unutrašnjih centara, plasirao se Toma Erdei iz Strelјačke družine Novi Sad 1790.

Agovićeva klupska drugarica Anđelija Stevanović odbranila je prošlogodišnju titulu u kategoriji kadetkinja sa  593 kruga, što je bio i rezultat dana. Srebrnu medalјu osvojila je Anastasija Živković iz Strelјačkog udruženja „Gatos“ iz Lebana sa 589 krugova, a bronzanu Anđela Ralić iz Inđije sa 586 krugova.

Strelce Smedereva sledeće nedelјe očekuje nastup na Prvenstvu Srbije u istoj disciplini, čime će se zvanično završiti takmičenja vazdušnim oružjem u ovoj sezoni. Na strelištu u Smederevu aktivnosti se nastavlјaju i tokom leta. Najpre će biti održano finale Smederevske lige za pionire i pionirke, kao i kontrolno takmičenje za čak dve grupe Škole strelјaštva, zimske i prolećne.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!