Pritvoren brat od ujaka okrivljenog za ubistva u Malom Orašju i Duboni

SMEDEREVO, 11. jun 2023 – Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u petak, 9. juna, uhapšen je i zadržan do 48 časova B. G. (2004) iz Kragujevca, brat od ujaka okrivlјenog U. B. protiv koga se vodi postupak zbog ubistava u Malom Orašju i Duboni.

B. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U. B., R. B. i G. G. u cilјu utvrđivanja i razjašnjavanja svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivlјeni U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela koja mu se stavlјaju na teret, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristili okrivlјena lica.

Osumnjičenom se stavlјa na teret krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 3 u vezi st. 2 i 1 KZ.

Nakon njegovog saslušanja, koje je obavlјeno danas,  Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, kao i s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti. Ovaji predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu delimično prihvatio i odredio pritvor do 30 dana , na vodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: VJT u Smederevu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!