Mlade radinačke rukometašice okončale izuzetno uspešno sezonu

SMEDEREVO, 5. jun 2023 – Nastupom rukometašica do 16 godina na Prvenstvu Srbije za taj uzrast minulog vikenda radinački Mladi radnik je okončao sezonu za svaku pohvalu; jedini su klub iz seoskih sredina koji je imao predstavnice na sva tri državna prvenstva u mlađim kategorijama na završnicama takmičenja, do 12, 14 i 16 godina, pored njih to su uspela još samo dva kluba iz gradova u Srbiji.

Radinačke rukometne nade, predvođene trenerima Jovicom Petkovićem i Aleksandrom Adamovićem, ostvarile su na svim nadmetanjima na kojima su se plasirale u završnice više nego zapažene rezultate. One do 14 godina su u Kraljevu osvojile treće mesto u Srbiji i okitile se bronzanim medaljama. Njihove mlađe koleginice, uzrasta do 12 godina su na prvenstvu države u Svilajncu u borbi za peto mesto bile bolje od novosadske Vojvodine.

Juče je Boru održana završna smotra za prvaka Srbije za rukometašice do 16 godina, a Radinčanke su, nakon borbi po grupama, u razigravanju za plasman bile ubedljive protiv vršnjakinja iz RK Beograd. Poklekle su u borbi za peto mesto, protiv još jedne beogradske ekipe – Juniora, i tako su zauzele šesto mesto u Srbiji.

Najefikasnije u timu Radinčanki bile su Lena Janković i Nikolina Stojanović sa po 6 pogodaka. Nikolina je proglašena najboljim levim krilom i našla se u idealnom timu prvenstva.

– Samim plasmanom sve tri selekcije na završne turnire  državnih prvenstava, za jedan klub sa najskromnijim budžetom od svih 36, koliko se nadmetalo u tri kategorije, moramo da budemo zadovoljni, to je veliki uspeh. Ovo je rezultat konstantnog i kvalitetnog rada. Uz to i podatak da smo u sve tri kategorije imali rukometašice koje su se našle u najboljim timovima sva tri završna turnira pokazuje da među ovim devojčicama ima potencijala i da radinački i smederevski rukomet ne treba da brinu zau svoju budućnost. Moramo da budemo zadovoljni ostvarenim, a učinićemo sve da i u narednom periodu ostvarujemo takve i bolje rezultate – kaže trener Aleksandar Adamović.


Rukometnom vestima iz ovog kraja da dodamo i da je RK Smederevo zauzeo treće mesto u Super B ligi nakon jučerašnje utakmice u Crvenki sa istoimenim timom. Crvenčani su bili bolji u revanšu pored domaćom publiko, pobedili su sa 33:31 ali je presudila bolja gol razlika u dva susreta, pošto su Smederevci kod kuće slavili sa 30:27.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!