Pobede i Smedereva i Borca, odluka o prvaku pada u poslednjem kolu

KOSTOLAC, 3. jun 2023 – Pošto su i Smederevo i čačanski Borac ostvarili pobede u pretposlednjem, odluka o tome ko će u Prvu ligupašće u poslednjem kolu. Čačani su slavili u Rađevcu, a sjajnom igrom u završnici Smederevci su upisali novu trojku u Kostolcu, gde su po kazni domaćini, ovoga puta učinili su to u duelu sa žilavom ekipom iz Podunavaca; Smederevo 1924 – Real 3:0 (0:0).

Prvi deo susreta protekao je u jalovoj inicijativi učenika trenera Save Šašića, jer su gosti iz Podunavaca dobro organizovanom odbranom osujećivali svaku moguću opasnost po njihov gol.  Uz to imali su i dva dobra pokušaja, najpre u 5. minutu preko Dukića, a pola sata kasnije golu Smederevaca pripretio je bivši oklopnik Žerađanin.

Nastavak je počeo ofanzivnijom igrom domaćih, a preokret je doneo ulazak Miloša Jankovića. Na ubačenu loptu sa desne strane Zličić je odigrao povratnu, loptu je zakačio Stojković, a Janković je iz punog trka sa 7-8 metara pogodio suprotan ugao gola Reala u 70. minutu.

Krenuli su potom gosti na sve ili ništa, što im se osvetilo. Janković je, deset minuta pošto je doneo vođstvo Smederevu, povukao kontru, nesebično uposlio Savkovića, posle čijeg šuta je na odbitak natrčao Jordan Jovanović i smestio loptu u mrežu gostiju.

Na tri minuta pre kraja utakmice, posle centaršuta Markovića Popadić je kratko odbio loptu, a taj poklon Jordan Jovanović je još jednim preciznim šutem pretvorio u gol za konačan rezultat na radost Smederevaca koji su tako zadržali bod prednosti na čelu tabele u odnosu na Borac. Čačani su, s prilično muke, na teškom, natopljenom terenu u Rađevcu stigli do minimalne pobede, a jedini gol postigao je Krstić u 53. minutu.

U poslednjem kolu Čačani kod kuće igraju sa ekipom Budućnosti iz Arilja, odavno prežaljenom na poslednjem mestu na tabeli.  Smederevo s duge strane ide na noge Poletu iz Ljubića, ono nije baš da gostuje u Čačku ali nije ni daleko, tek nekih 3-4 kilometra dalje, pa su navijači Borca već najavili da će ih više biti u Ljubiću nego na stadionu kraj Morave, gde njihovi ljubimci u isto vreme igraju sa ekipom Budućnosti. Šta su sve Smederevci pretrpeli u ovom prvenstvu valjda će i to, pa da se od naredne jeseni na stadionu kraj Dunava gleda Prva liga.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!