Opštinama i gradovima 600 miliona dinara za oblast socijalne zaštite

26. april 2023 – Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković potpisao je juče ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara. U ime Smedereva ugovor u vrednosti od 10.663.359 dinara je potpisao gradonačelnik Jovan Beč.

Grad Smederevo je ukupan iznos za odobrene namenske transfere na godišnjem nivou opredelio za finansiranje usluge lični pratilac deteta. Usluge socijalne zaštite ostvaruje pojedinac i porodica za 2023. godinu, u visini, pod uslovima i na način utvrđen Zakonom o socijalnoj zaštiti, Uredbom o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti, Zakonom o javnim nabavkama i Ugovorom o namenskim transferima za 2023. godinu.

Podsećanja radi, Skupština Grada Smedereva, na sednici održanoj dana 26. decembra 2022. godine, donela je Odluku o realizaciji budžeta Grada Smedereva u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2023. godinu. Ovom Odlukom utvrđuju se prioritetne usluge socijalne zaštite grada Smedereva koje se finansiraju iz sredstava namenskog transfera i izvornih prihoda jedinice lokalne samouprave za 2023. godinu.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnika Smedereva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!