Šta se, u stvari, zbilo na meču Smedereva i Mačve – slučaj NN lica

SMEDEREVO, 26. april 2023 – Povodom incidenta na nedeljnoj utakmici Smedereva i Mačve iz  Bogatića, „Fudbalskoj javnosti Srbije“, kako je naslovljeno pismo, obratio se FK Smederevo. Između ostalog tu stoji i da je slučaj odmah prijavljen MUP-u. Iz smederevske Policijske uprave portalu podunavlje.info je potvrđeno da je slučaj prijavljen i da se „radi na identifikaciji“ NN lica. Zbog čega je ovo poslednje, da je reč o nepoznatom licu, bitno?

Cela stvar je, kada su se toga dohvatili mediji, izašla na veliko, reči kao „skandal“, „nezapamćeno“, „nečuveno“ i slične, koje su tu zbog klikbejtova – čega bi drugog, samo su dolile ulje na vatru, koja u ovoj ligi tinja otkako je počela borba za prvo mesto i plasman u viši rang. Svuda se pominje snimak, a na snimku ne da nema ni „i“ od incidenta nego je teško naslutiti zbog čega se trener gostujuće ekipe uopšte buni, da li je razlog drugi žuti karton njegovom igraču ili neka druga situacija. Nema ni „napadača“ ni „preskakanja ograde“, kamoli „udaranja trenera gostiju“, kako su neki portali potrčali da objave, da se sve to na navodno snimku vidi.

FK Smederevo se u pomenutom obraćanju izvinjava javnosti, Fudbalskom savezu Regiona Zapadna Srbija, gostujućoj ekipi i službenim licima na utakmici. Tome prethodi objašnjenje, šta se dogodilo, iz vizure ovog kluba a na osnovu svedočenja prisutnih, s obzirom da adekvatnog snimka nema. U najkraćem, NN lice, kako i u pismu nazivaju vinovnika incidenta, jeste preskočilo ogradu i odgurnulo šefa stručnog štaba gostiju, ali je, kako piše, „i to najverovatnije što je pri doskoku izgubilo ravnotežu“. Nije, napominje se, došlo do fizičkog i verbalnog kontakta.

Pomenuto NN lice, nastavlja se dalje u pismu koje možete da vidite u prilogu, „otrčalo je na susednu tribinu“, a „pomoćni trener gostiju je intervenisao kod četvrtog sudije i nakon njegove signalizacije glavni sudija je prekinuo utakmicu“.

E sad, pošto je NN lice baš takvo kako mu inicijali sugerišu – nepoznato, a i po onome što MUP kaže „da se radi na identifikaciji“, iz kluba navode da „nije navijač FK Smederevo 1924“, „nije imao nikakva klupska obeležja“, nije poznat ne samo njima „nego ni gledaocima s kojima je kontaktirano, a koji su bili u njegovoj blizini“.

Jedino što je poznato jeste da je reč o muškarcu od oko 45-50 godina, što očigledno nije dovoljno da mu se uđe u trag.

S obzirom da su kolale priče, naravno nepotvrđene i teško dokazive, da su protivnici Smedereva premirani od strane konkuren(a)ta za plasman u viši rang, da se protiv Smederevaca „potrude“, nije daleko od pameti, ma kako paranoično zvučalo, ni to da i ovo može da bude podmetačina nekog drugog, ali da ne idemo u nagađanja.

Ovo, naravno, ne stoji u pismu FK Smederevo, ali ne stoji ni činjenica, koju smo u međuvremenu saznali, da je neposredno nakon utakmice, zbog svega što se desilo, klub smenio svog komesara za bezbednost.

Ostaje da se vidi kako će, s obzirom na sve do sada rečeno, eventualno reagovati disciplinski organi Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, ali ostaje i gorak ukus u ustima. Ako je sve što se navodi u pismu FK Smederevo javnosti tačno, očigledno da borba na samom fudbalskom terenu nije dovoljna da se stigne do prvog mesta.

Foto/ilustracije: printscreen YouTube Fudbal zapadne Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!